Izašao je 19. broj specijaliziranog časopisa za frizerske salone
pred Vama se nalazi prvi ovogodišnji dvobroj časopisa Hairstyle News za sezonu proljeće/ljeto 2012. godine. Na početku možete pronaći katalog 9. međunarodnog frizerskog festivala – Hairstyle News 2012. Svima Vama koji ste uspjeli doći u Opatiju i časopis tu čitate, zahvaljujemo što ste svojim dolaskom obogatili naše frizersko događanje i time omogućili njegovo ovogodišnjeg održavanje. Vaša podrška zaista nam pomaže u nastojanjima da zajedno s Vama razvijamo hrvatsku frizersku scenu i promoviramo frizersku profesiju u njezinom najboljem izdanju. A to se najuspješnije može napraviti okupljanjima kolega i njihovom zajedničkom suradnjom. Nadamo se da ćete i ove godine uspjeti razmijeniti informacije s kolegama frizerima, porazgovarati s poslovnim partnerima, inspirirati se radovima naših edukatora ili se barem nakratko opustiti i zadovoljni se vratiti u Vaše salone.
U ostatku časopisa opet Vam donosimo pregršt frizerskih sadržaja. Tako je tu pet intervjua s frizerima koji svojim radom nadahnjuju brojne frizerske profesionalce, a to su: frizerski dvojac Mazella&Palmer, frizerska kreativka Milena Maršić, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore Ivica Zanetti te dvije mlade i kreativne voditeljice frizerskih edukacija – Sanja Karasman i Marija Sunara. Nadamo se da će Vas njihova predanost frizerskoj profesiji inspirirati i kreativno potaknuti na izvrsnost. Već smo Vam predstavili galerije pobjednika izbora za najbolje frizere sjevernoameričkog kontinenta – NAHA 2011, a u ovom izdanju predstavljamo Vam još neke od finalista ovog prestižnog natjecanja jer i oni to zaslužuju. Isto tako, tu su i galerije pobjednika jednog od najinspirativnijih frizerskih događaja u svijetu, britanskog izbora za najbolje frizere – British Hairdressing Awards 2011. Iz područja poslovanja frizerskog salona naša kolumnistica Aleksandra Oparov govori o tome treba li slaviti godišnjice poslovanja salona. Pročitajte kako ona to vidi i pogledajte kako je izgledala proslava njezinih 25 godina rada u frizerskoj struci. Predstavljamo Vam i novozelandsku frizersku scenu kroz editorijal New Zealand’s Most Beautiful Hair. U suradnji s poznatim frizerskim brandovima donosimo Vam i frizerske trendove za predstojeće sezone. Na posljednjim stranicama časopisa nalaze se frizerske kolekcije iz cijelog svijeta. Nadamo se da će svatko od Vas pronaći nešto zanimljivo za sebe.
I za kraj mali osvrti na program ovogodišnjeg festivala. Situacija je takva da je u salonima sve manje klijenata što dovodi do pada profita frizera te, lančano, manjih prihoda frizerskih tvrtki i time ograničenijih mogućnosti ovog frizerskog događanja. Trudili smo se da i ovogodišnji program i dalje diše punim frizerskim plućima te da u svakom njegovom segmentu osjeti se frizerstvo. Kada uzmemo u obzir situaciju u kojoj se struka danas nalazi, smatram da svi zajedno možemo biti zadovoljni programom seminara i popratnih događanja.
Već sam više puta isticao da biste se trebali više i ozbiljnije angažirati u frizerskom cehu i drugim stručnim frizerskim udrugama i sekcijama jer tako možete, zajedno sa svojim kolegama, sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja za poslovanje salona i razvoj hrvatske frizerske struke. Raspitajte se tko su Vaši predstavnici i obratite im se sa svojim problemima. Nitko se neće brinuti za Vas dok Vi sami to ne učinite. Samo zajedničkim radom, suradnjom i zalaganjem možemo postići željeni cilj i doprinijeti uspješnom razvoju hrvatske frizerske struke. Nadamo se da će dogodine poslovna situacija za sve nas biti bolja i da ćemo se puni entuzijazma okupiti i proslaviti na našem jubilarnom 10. međunarodnom frizerskom festivalu – Hairstyle News 2013.
source internet.....